Carragher ziet ideale opvolger Klopp: 'Perfect moment om in te stappen'

Carragher ziet ideale opvolger Klopp: 'Perfect moment om in te stappen'

13 februari - 16:16
2

Jamie Carragher verwacht dat Xabi Alonso de opvolger van Jürgen Klopp wordt. Het Liverpool-icoon ziet zijn voormalig ploeggenoot als de ideale kandidaat om de nieuwe manager te worden bij The Reds.

Toen Jürgen Klopp aankondigde te stoppen na dit seizoen, werd de naam van Alonso meteen genoemd als favoriet om de Duitser op te volgen. Dit is tot op heden niet veranderd. "Als Xabi Alonso de manager van Liverpool zou worden, en ik vermoed dat dit het geval gaat zijn, denk ik dat Liverpool blij kan zijn dat Jürgen Klopp op dit moment vertrekt", aldus Carragher bij SkySports.

"De timing voor Alonso om in te stappen is perfect", vervolgt de voormalig verdediger. "Dit team is zo gewend om op een bepaalde manier te spelen onder Klopp. Er is de Anfield-factor met het publiek, de energie. Xabi Alonso weet dat, dus ik verwacht een samensmelting van zijn stijl en die van Klopp te zien, als hij de baan krijgt", stelt Carragher. "Er is geen twijfel over mogelijk hij momenteel de meest veelbelovende manager is", besluit de Engelsman.

Alonso staat momenteel bovenaan de ranglijst met Bayer Leverkusen, die afgelopen weekend de voorsprong op nummer twee Bayern München vergrootte naar vijf punten. Leverkusen won met 3-0.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.