Klopp denkt helemaal aan stoppen

Klopp neemt sabbatical en keert niet terug in Engeland: 'Dat is niet mogelijk'

26 januari om 14:15

Het is goed mogelijk dat Jürgen Klopp na dit seizoen helemaal afscheid neemt als trainer. De 56-jarige Duitser, die vrijdagochtend aankondigde te vertrekken bij Liverpool, gaat in elk geval niet meer in Engeland aan de slag.

Klopp verraste vriend en vijand door te vertellen dat hij na dit seizoen na bijna negen jaar Liverpool verlaat. In gesprek met de clubkanalen van The Reds geeft hij aan in elk geval een sabbatical van een jaar in te lasten. "Als je me vraagt of ik ooit nog als trainer aan de slag zal gaan, dan zou ik nu 'nee' zeggen. Maar ik weet natuurlijk nog niet hoe dat voelt, want ik heb nog niet eerder in deze situatie gezeten", aldus Klopp.

"Wat ik wél zeker weet, is dat ik in Engeland nooit een andere club dan Liverpool zal trainen. Honderd procent, dat is onmogelijk", benadrukt de Duitser. "Mijn liefde voor deze club en respect voor de mensen is te groot." Klopp verwacht dat hij uiteindelijk wel weer aan het werk gaat. Wat voor job dat gaat zijn, weet hij nog niet. "Ik ken mezelf en ik kan niet gewoon op mijn stoel blijven zitten. Ik zal uiteindelijk wel weer wat vinden, maar ik zal in ieder geval een jaar lang geen club of land gaan trainen. Dat is niet mogelijk. Ik kan dat niet en ik wil dat niet."

Klopp stapte in oktober 2015 in bij Liverpool. Tot dusver won hij met The Reds één keer de Champions League, één keer de Engelse landstitel, een FA Cup, een League Cup, een Engelse Supercup, een UEFA Supercup en eenmaal het WK voor clubteams. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.