Sporteconoom somber over Standard: ''Hier gaan alle knipperlichten af''

Sporteconoom somber over Standard: ''Hier gaan alle knipperlichten af''

13 februari - 11:20 Laatste update: 11:49
13

Voor sommige JPL-clubs is de financiële situatie rooskleurig, en voor sommige minder. Standard valt helaas in de laatste categorie. Sporteconoom Wim Lagae ging in op de benauwende financiële situatie van Standard.

Over de financiële situatie van Standard was Lagae erg helder. ''Hier gaan alle knipperlichten af'', vertelde de sporteconoom van de KU Leuven aan Het Nieuwsblad.

Financieel waren het zeer zware jaren voor Standard, en de club liep zelfs bijna tegen sancties aan. ''De jongste drie jaar hebben ze monsterverliezen geboekt voor wel zestig miljoen euro. De nieuwe eigenaars van 777 hebben al stevige kapitaalverhogingen gedaan, wat ook echt moest gebeuren om geen sancties als puntenaftrek te krijgen'', zei Lagae.

Lagae kijkt alvast vooruit en ziet een heus risico voor Standard. ''Ik durf er niet aan denken wat de gevolgen zouden kunnen zijn voor Standard als zij in de play-downs belanden. Samen met KV Oostende hebben zij het slechtste rapport'', aldus de sporteconoom.

Standard staat momenteel op de 10e plek in de Jupiler Pro League met 28 punten uit 25 wedstrijden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.