Ploegmaat Bakayoko maakt politiek statement na doelpunt

Ploegmaat Bakayoko maakt politiek statement na doelpunt voor de mensen uit Congo

12 februari om 20:54

Jordan Teze, de ploegmaat van Rode Duivel Johan Bakayoko, heeft na zijn doelpunt in de wedstrijd tegen FC Volendam verwezen naar het geweld dat plaatsvindt in Oost-Congo. De PSV-verdediger gebruikte een gebaar waarbij hij zijn linkerhand voor zijn mond hield en zijn rechterhand als een pistool tegen zijn slaap plaatste, vergelijkbaar met wat de Congolese selectie eerder tijdens de Afrika Cup deed.

In Oost-Congo escaleert het geweld al maandenlang, waarbij miljoenen mensen zijn gevlucht voor het conflict tussen het leger en rebellen van de M23-groepering. Dit heeft geleid tot een van de grootste humanitaire crises ter wereld, met ontelbare mensen die slachtoffer worden van verminking, verkrachting, moord en willekeurige opsluiting onder onmenselijke omstandigheden.

Terwijl Teze zijn steun betuigde aan de situatie in Congo, kreeg zijn gebaar weinig aandacht in de media. De linksback heeft zelf Congolese roots en plaatste na de overwinning een bericht op Instagram. Hierin stond: 'Voor de mensen van 243', de landcode van Congo. Hij citeert een Bijbelvers en stelt dat God de bevolking niet aan haar lot zal overlaten.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jordan Teze (@jordanteze)