Gerkens na Gent-Cercle: “Must-winmatch … kinderlijk dom … klein drama”

12 februari - 12:13
4

Na de teleurstellende 1-2 nederlaag tegen Cercle Brugge, uitte Pieter Gerkens zijn frustratie over de prestatie van KAA Gent. Ondanks indrukwekkende statistieken, waaronder 20 schoten waarvan de helft op doel en 70% balbezit, slaagde Gent er niet in om de kansen om te zetten in doelpunten.

Gerkens benadrukte het belang van efficiëntie en erkende dat het gebrek aan afwerking het team parten speelde gedurende de hele wedstrijd. “Het was een must-winmatch voor ons. Die hebben we ook zo aangevat, ondanks dat vroege tegendoelpunt”, aldus Gerkens. “We brachten zeer goed voetbal in de eerste helft en creëerden enorm veel kansen.

Het verlies tegen Cercle Brugge was voor Gent een zware mentale klap, vooral omdat ze de wedstrijd grotendeels onder controle leken te hebben. Gerkens wees op twee cruciale momenten in de wedstrijd, waarbij Cercle kon scoren uit stilstaande fases, en benadrukte de onaanvaardbaarheid van dergelijke fouten. Hij noemde het verlies een "kinderlijk dom" optreden.

“Deze week hebben we keihard gewerkt en getoond op het veld dat het goed ging, maar toch verloren we die match. Een klein drama is dat, deze gaat dus iets langer in de hoofden blijven rondspoken”, aldus Gerkens op de website van KAA Gent.