Vandenbempt merkt verschil tussen Cercle Brugge en Gent: ‘Coach die twijfelt’

Vandenbempt merkt verschil tussen Cercle Brugge en Gent: ‘Coach die twijfelt’

12 februari - 11:17 Laatste update: 12:23
9

Na een cruciaal duel tegen Cercle Brugge staat KAA Gent onder druk na een 1-2 nederlaag, waardoor de kansen op de Champions' Play-offs serieus in gevaar zijn. Peter Vandenbempt wijst op de zorgwekkende situatie bij KAA Gent.

Het goede voetbal van Gent wordt niet omgezet in resultaten. Ondanks de vele blessures en afwezigheden van belangrijke spelers, had Gent volgens Vandenbempt punten moeten pakken tegen RSC Anderlecht en Cercle Brugge, waardoor een 0 op 6 extra hard aankomt.

De verschillende reacties na de wedstrijd illustreren volgens Vandenbempt het verschil in zelfvertrouwen tussen de twee trainers. Terwijl Miron Muslic van Cercle Brugge vol vertrouwen verklaarde dat niemand hen nog uit de top 6 kan halen, klonk Hein Vanhaezebrouck van Gent eerder moedeloos.

‘Ik begrijp dat natuurlijk, maar het is toch niet wat je als club of speler van je trainer wil horen. Het laatste waar Gent nood aan heeft, is een coach die twijfelt of een beetje moedeloos wordt’, lezen we bij Sporza. Hij benadrukt dat Europa te belangrijk is om op te geven ten koste van de strijd voor Play-off I, en dat Vanhaezebrouck nu iedereen bij Gent moet overtuigen dat het nog steeds haalbaar is.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.