Penalty tijdens Union-Westerlo? “Niet genoeg bewijs dat Mac Allister fout maakt”

Penalty tijdens Union-Westerlo? “Niet genoeg bewijs dat Mac Allister fout maakt”

12 februari - 11:31 Laatste update: 12:35
35

Het programma 'Complètement Foot' besteedde aandacht aan enkele fases van de wedstrijd tussen Union Saint-Gilloise en Westerlo, met scheidsrechter Alexandre Boucaut als een van de analisten. 

Vooral de omstreden penalty die leidde tot het 2-2 gelijkspel stond centraal in de discussie. Volgens Boucaut had de VAR niet moeten ingrijpen bij de fase die leidde tot de penalty voor Westerlo aan het einde van de wedstrijd. "We zitten in een soort ‘dode zone’ op het veld waar we, helaas, niet alles hebben om de scheidsrechters te helpen”, begint Boucaut. 

“En met de camera's die we hebben, heb ik niet genoeg bewijs om te zeggen dat Kevin Mac Allister duidelijk een overtreding heeft begaan, waardoor de VAR zou moeten ingrijpen”, besluit Boucaut, geciteerd door RTBF.

Clément Tainmont deelde deze mening. "Als we kijken naar de beweging van de spits, hij probeert gewoon de zestien in te geraken”, klinkt het bij Tianmont. “Dat creëert onzekerheid in de beslissing van de VAR-scheidsrechters. Ik denk dat we in dit soort situaties echt hadden moeten vertrouwen op het gevoel op het veld. Zo had je je beslissing moeten nemen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.