VAR weer in opspraak na speeldag 25: “Hiervoor niet in het leven geroepen

VAR weer in opspraak na speeldag 25: “Hiervoor niet in het leven geroepen"

12 februari - 10:10
18

De VAR krijgt weer de volle laag na speeldag 25 van de Jupiler Pro League. Huisref van Het Laatste Nieuws Tim Pots analyseerde enkele discutabele fases.

Westerlo kreeg in de slotfase tegen Union SG een penalty. “Mac Allister en Frigan kruisen elkaar en haken in elkaar. Ik zie Mac Allister weinig verkeerd doen; hij speelt geen bal maar hij doet ook geen tackle. De fase gebeurt tussen de scheidsrechter en zijn assistent en beiden zien er ook geen graten in.”

Volgens Pots is het onbegrijpelijk dat de VAR heeft ingegrepen. “Ik zou het eerder catalogeren als een spelfeit dan als een overtreding, laat staan dat je hier een clear error van maakt. Nee, hiervoor is de VAR niet in het leven geroepen.”

Pots liet zich ook uit over het handspel van Simon Mignolet tijdens Club Brugge-KAS Eupen. “We missen hier een duidelijk beeld van. Maar je ziet wel dat de bal eerst tegen zijn knie komt en pas dan tegen de arm die in een natuurlijke positie is. Om deze twee redenen is het terecht dat de VAR niet ingreep.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.