Klopp hekelt idee blauwe kaart en voorziet 'wilde westen' in Premier League

Klopp hekelt idee blauwe kaart en voorziet 'wilde westen' in Premier League

11 februari - 22:15
5

Liverpool-trainer Jürgen Klopp is kritisch op het concept van de blauwe kaart, en stelt dat een dergelijke regel 'het wilde westen' zou hebben ontketend in de wedstrijd die zijn team speelde tegen Burnley, zo geeft hij aan tegenover de BBC.

De blauwe kaart moet zijn intrede gaan doen in de Premier League, en zal ervoor zorgen dat spelers bij aanmerking op de leiding tien minuten van het veld gestuurd kunnen worden. In het duel tussen Liverpool en Burnley, dat door The Reds met 3-1 werd gewonnen, ontvingen vijf spelers een gele prent, en kregen ook zowel Klopp als Vincent Kompany de kaart.

“Het was emotioneel", stelt Klopp over het aantal kaaren dat werd gegeven. "Stel je voor dat de scheidsrechter hier al een blauwe kaart had mogen geven. Het zou het wilde westen zijn geweest. Er waren zoveel gele kaarten."

"Ik heb geen idee waarom Kompany geel kreeg", vervolgt Klopp. "Ik liet me gaan, dus ik snap dat ik geel kreeg. Zolang het maar geen blauwe kaart is en ik ergens voor tien minuten moet gaan zitten", aldus de oefenmeester.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.