'Liverpool komt in zoektocht naar troonopvolger Klopp uit bij oude bekende'

'Liverpool komt in zoektocht naar troonopvolger Klopp uit bij oude bekende'

7 februari - 16:12
3

Xabi Alonso is de favoriet om Jürgen Klopp op te volgen bij Liverpool. Althans, dat meldt het Franse medium Foot Mercato. The Reds zouden het eerste contact met succestrainer van Bayern Leverkusen inmiddels gelegd hebben. In een (ver) verleden werd Xabi Alonso onder meer genoemd bij Club Brugge.

Liverpool neemt aan het einde van het seizoen afscheid van Klopp. Er zal een einde komen aan het tijdperk van negen jaar, waarin de Duitser de grootmacht opnieuw naar immense successen leidde. Foot Mercato stelt dat Alonso hem moet opvolgen. De club zou het heft in handen hebben genomen en contact hebben gelegd met de huidige trainer van Leverkusen.

Alonso zou zelf niet onwelwillend tegenover de Engelse interesse staan. In een uitgebreid interview met So Foot dat deze week is uitgebracht onthulde de Spaanse president van Olympique Marseille, Pablo Longoria, dat hij in de zomer van 2022 een ontmoeting met Alonso heeft gehad. Hier zou het gegaan zijn over de opvolging van toenmalig Marseille-coach Jorge Sampaoli, maar Longoria kreeg nul op het rekest. "Alonso was zeer stellig. Hij wist precies welke drie of vier clubs hij wilde coachen en was bereid om op hen te wachten", aldus de president. Eén van die clubs was Liverpool.

Met Bayer Leverkusen overtreft de Spanjaard momenteel alle verwachtingen. De club staat bovenaan de Bundesliga en stootte dinsdagavond door naar de halve finale van de DFB Pokal. Ook overwintert Die Werkself als groepswinnaar in de Europa League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.