Colassin keert terug in de A-kern van RSC Anderlecht

Na twee jaar en vier maanden keert Colassin terug in de selectie van Anderlecht

11 februari om 14:38

RSC Anderlecht brengt zondag een bezoek aan Sporting Charleroi. Voor de trip naar het Zwarte Land selecteerde Brian Riemer twintig namen. De meest verrassende naam in de kern? Die van Antoine Colassin.

Door de blessures van onder meer Killian Sardella, Ludwig Augustinsson en Thoma Delaney hield Riemer enkele plaatsen over in zijn selectie. Mede daardoor haalden onder meer Colin Coosemans, Mohamed Bouchouari en Luca Monticelli de kern.

Maar ook Colassin maakt dus de verplaatsing mee naar Charleroi. Het is van 3 oktober 2021 geleden dat de aanvaller in de kern van de A-ploeg van Anderlecht zat. Anderlecht speelde toen tegen Club Brugge. Colassin kwam toen niet in actie. Voor de laatste speelminuten van Colassin in de A-ploeg van Anderlecht moeten we al terug gaan naar 10 januari 2021. De aanvaller viel toen 27 minuten voor het einde tegen Oud-Heverlee Leuven in. Paars-wit verloor die match met 1-0.

In januari van 2020 debuteerde Colassin in de hoofdmacht van Anderlecht. Dat deed hij tegen Club Brugge. Hij scoorde toen ook. Ondanks een goede start bij paars-wit kwam de grote doorbraak er nooit. Anderlecht verhuurde de nu 22-jarige aanvaller de voorbije jaren aan Zulte Waregem en het Nederlandse Heerenveen. Dit seizoen kwam Colassin uit voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League. Bij Anderlecht heeft de aanvaller nog een contract tot medio 2025. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.