Blessin (Union) over VAR na penalty voor Westerlo: Dit is één grote grap

Blessin (Union) over VAR na penalty voor Westerlo: "Dit is één grote grap"

11 februari - 11:29
39

Union Saint-Gilloise slaagde er zaterdagavond niet in om te winnen van KVC Westerlo. De wedstrijd eindigde op 2-2, nadat Nicolas Madsen in minuut 96 de gelijkmaker kon binnentrappen vanop de stip. Na afloop was Union-coach Alexander Blessin aanvankelijk nog begripvol voor de beslissing van de VAR, maar na het zien van de beelden was er van begrip geen sprake meer bij de Duitser.

Union-verdediger Mac Allister werkte in minuut 92 Westerlo-aanvaller Frigan tegen de grond. Scheidsrechter Kevin Van Damma stond goed opgesteld en besluit om geen strafschop toe te kennen. De VAR roept hem echter een paar minuten later toch naar het scherm, waarna Van Damme na lang aarzelen de bal toch op de stip legde.

Blessin gaf aanvankelijk aan dat hij te veraf stond en het niet goed kon zien, maar na het bekijken van de beelden was de Duitser erg kritisch. "Ik spreek niet graag over de arbitrage, maar dit is een grap", citeert Sporza de Union-coach. "Ik ben een voorstander van de VAR en zal er steeds positief over spreken, maar deze keer – na de beelden tien keer bekeken te hebben – is het één grote grap", voegt Blessin toe.

Volgens hem had de VAR niet eens mogen ingrijpen. "De ref zou eigenlijk enkel bij een clear and obvious fout naar het scherm moeten geroepen worden toch? Dat was deze keer niet het geval", aldus Blessin. "De scheidsrechter had een duidelijk zicht op de fase. Ik dacht dat de VAR er was om de ref te helpen."

Desondanks steekt Blessin de hand ook in eigen boezem. "We hadden het zelf vroeger moeten afmaken, dat besef ik. Maar de regels moeten duidelijker zijn, om het onze scheidsrechters makkelijker te maken. Dat gebeurt nu gewoon niet", besluit Blessin.