Standard boekt op Sclessin een nipte, maar belangrijke zege tegen OH Leuven

10 februari - 17:56 Laatste update: 18:09
4

Standard heeft op Sclessin een nipte 1-0 overwinning behaald tegen OH Leuven. Standard kwam vroeg in de match op voorsprong via Aiden O'Neill. Door de overwinning heeft Standard zichzelf weer wat ademruimte gegeven in de Jupiler Pro League

Standard ontving OH Leuven op Sclessin, er zat flink wat druk op de match. Beide ploegen zijn directe concurrenten in de Jupiler Pro League. In de beginfase van de match ging het gelijk op tussen De Rouches en Leuven.

Na het eerste kwartier waren de intenties van Standard duidelijk. In de 19e minuut vertaalde dit zich naar het eerste doelpunt. Aiden O’Neill bracht Standard op voorsprong. Een prachtige treffer, eerst nam O’Neill de bal aan via zijn borst om hem vervolgens met kracht en plaatsing in de kruising te werken.

In de daaropvolgende fase was het Standard dat de controle nam over de match, Leuven kon er weinig tegenover zetten. Een fel Standard ging met een verdiende voorsprong rusten tegen Leuven dat het antwoord schuldig bleef.

Na de rust leek Leuven niet op zoek naar de gelijkmaker. Leuven toonde weinig initiatief om de match om te draaien. De wissels van Leuven brachten wel effect met zich mee, de match tussen Standard en Leuven ging over en weer.

Standard wist uiteindelijk stand te houden, ook al was Leuven een aantal keer dicht bij de gelijkmaker. De Rouches hebben een verdiende en belangrijke overwinning geboekt op Leuven in de Jupiler Pro League.