'Engelse bond verrast en wil door met Southgate ondanks verwachte exit'

'Engelse bond verrast en wil door met Southgate ondanks verwachte exit'

10 februari - 11:44
1

Gareth Southgate staat nog altijd goed op de kaart bij de FA, de Engelse voetbalbond. De 53-jarige Engelsman kan na het EK zelfs op een aanbieding voor een contractverlenging rekenen. 

De BBC meldt dat de FA plannen heeft om Southgate langer aan te houden. Het EK in Duitsland leek na acht jaar de laatste klus van Southgate te worden, maar daar wordt mogelijk verandering in gebracht. Southgate stond al 91 interlands aan het roer bij de Engelsen, maar pakte nooit een prijs. In 2021 waren The Three Lions dichtbij een EK-titel, maar werd in de finale van Italië verloren.

Engeland zit op het komende EK in de groepsfase met Slovenië, Denemarken en Servië. De Engelsen worden samen met Frankrijk gezien als favoriet om het toernooi te winnen. Southgate lijkt op een contractverlenging tot het WK van 2026 te kunnen rekenen na het toernooi. De oud-speler stopte in 2006 als voetballer en ging daarna aan de slag als manager bij Middlesbrough, waar hij ook speelde. Het is nog altijd de enige managersklus van Southgate buiten de nationale ploeg, waar hij sinds 2011 verschillende taken uitvoerde. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.