Duchâtelet verkoopt Ujpest, mogelijk ook laatste club in de verkoop

Duchâtelet verkoopt Ujpest, mogelijk ook laatste club in de verkoop

9 februari - 17:27
3

De familie Duchâtelet heeft het Hongaarse Ujpest FC aan MOL, een Hongaars oliebedrijf, verkocht. Zo is enkel nog het Duitse Carl Zeiss Jena nog eigendom van de familie Duchâtelet.

Zoon van Roland Duchâtelet, Roderick Duchâtelet geeft tegenover Het Belang van Limburg meer informatie. “De finale stappen in de overname moeten nog gezet worden, dus ik blijf nog wel even aan het roer van de dagelijkse leiding. Maar de handtekeningen zijn wel al gezet”

Nu blijft de club ook in Hongaarse handen. “We waren al langere tijd bezig met de verkoop van Ujpest. Engelse en Italiaanse clubs waren zeer geïnteresseerd, maar met MOL hebben we volgens ons de beste en krachtigste overnemer gevonden.”

Ujpest was dertien jaar van Roderick Duchâtelet. “De eerstvolgende weken zal Ujpest nog veel van mijn tijd opslorpen, nadien gaat alle energie naar andere materie. Een terugkeer van mij persoonlijk naar België zit er weliswaar niet in. Ik blijf veelal in het buitenland actief.”

Het is mogelijk dat het aandeel van de familie Duchâtelet in de voetbalwereld zal stoppen. Enkel het Duitse Carl Zeiss Jena is nog eigendom van het imperium. “Of ook daar een verkoop volgt? Die beslissing ligt bij mijn vader”, aldus Roderick Duchâtelet. In het verleden was ook onder meer Standard Luik in handen van Duchâtelet.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.