Charleroi zoekt punten, maar lukt dat tegen Anderlecht? “Niet per toeval tweede”

Charleroi zoekt punten, maar lukt dat tegen Anderlecht? “Niet per toeval tweede”

9 februari - 15:48
1

Sporting Charleroi zakt steeds dieper weg in het degradatiemoeras. Met nog zes speeldagen te gaan staat het dertiende, wat de Zebra’s virtueel veroordeelt tot de Degradatie Play-Off. Felice Mazzu wil het tij uiteraard zo snel mogelijk keren, maar met ex-club RSC Anderlecht komt dit weekend niet meteen een gewillig slachtoffer langs.

Het wordt Charleroi, en haar trainer in het bijzonder, steeds heter onder de voeten. De ploeg won dit seizoen nog maar zes keer in de Jupiler Pro League. Elk punt is welkom, al is dat zondag makkelijker gezegd dan gedaan. "Anderlecht staat niet per toeval tweede", beseft Mazzu zelf ook maar al te best volgens L’Avenir. De Charleroi-trainer ziet ervaring, individuele kwaliteit én een sterk collectief bij paars-wit. Hij verwacht zich aan het onverwachte, naar eigen zeggen.

Voor hemzelf is de komst van Anderlecht natuurlijk speciaal. Vorig seizoen begon Mazzu het seizoen nog als T1 bij de Brusselaars, waarna een snel ontslag volgde. Of is dat intussen vergeten? "Dat doet me niets", wimpelt Mazzu die praatjes af. Hij meent wat hij zegt. "Emotioneel stelt dat niets voor. Het belangrijkste is dat Charleroi in de hoogste klasse blijft, de rest heeft geen waarde."

Mogelijk kunnen winteraanwinsten Jeremy Petris en Etienne Camara hun steentje bijdragen. Tegen KV Kortrijk konden zij al meespelen, al werd dat een sof door de 1-0-nederlaag. Mazzu heeft met hen "tactisch gewerkt" zodat ze zich snel aan de "spelwijze aanpassen". Wel een opsteker voor Mazzu en co: Oday Dabbagh en Hervé Koffi zijn terug van hun verplichtingen op respectievelijk de Asian en Afrika Cup. Beide spelers zijn klaar voor de dienst.