Geen geloof in Anderlecht: Union wordt kampioen en ze verdienen de titel

Geen geloof in Anderlecht: "Union wordt kampioen en ze verdienen de titel"

9 februari - 14:42
60

Met de hulp van de VAR slaagde RSC Anderlecht erin om afgelopen weekend van KAA Gent te winnen en die tweede plek te verstevigen. Het blijft de grote titeluitdager van Union, al zijn er twijfels over paars-wit.

Eerder raakte al bekend dat volgens de xG- en xP-statistieken Anderlecht al een pak meer punten heeft gepakt dan het verdiende. Toch staat Anderlecht op een knappe tweede plaats op tien punten van leider Union. Het mag daardoor wel dromen van een landstitel, al gelooft Olivier Suray er niet in.

Volgens de ex-speler van Anderlecht is het duidelijk dat paars-wit zich niet tot kampioen zal kronen. "Anderlecht wordt geen kampioen", zegt hij bij SudPresse. "Anderlecht is niet constant genoeg, het ontbreekt aan regelmaat", klinkt het.

Hij gelooft dan ook dat de titel naar Union zal gaan. "Bij Union maakt niet uit wie afwezig is, er zit cohesie in die groep. Ze geven zich allemaal 200 procent. Ik heb Union tegen Genk gezien, die ploeg geeft niet op. Zelfs tijdens zo'n lastige verplaatsing domineren ze en gaan ze vol voor de overwinning. Union wordt kampioen en ze verdienen de titel ook", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.