Costa (35) maakt transfer binnen Brazilië en volgt vertrokken Suárez op

Costa (35) maakt transfer binnen Brazilië en volgt vertrokken Suárez op

9 februari - 11:20

Grêmio heeft de komst van Diego Costa aangekondigd. De 35-jarige spits maakt transfervrij de stap naar de Braziliaanse topclub. Daar treedt Costa in de voetsporen van voorganger Luis Suárez. 

Diego da Silva Costa, zoals de spits voluit heet, was na zijn vertrek bij Botafogo transfervrij. Nu wordt bekend dat hij in Brazilië actief blijft. Grêmio heeft de komst van de aanvaller namelijk bekend gemaakt. Voorganger Suárez koos onlangs voor een hereniging met boezemvriend Lionel Messi bij Inter Miami.

Costa, die 24 interlands voor Spanje speelde, begon zijn voetballoopbaan bij Braga. Later kwam hij uit voor onder meer Rayo Vallecano, Atlético Madrid, Chelsea, Atletico Mineiro en Wolverhampton Wanderers. Mogelijk maakt de spits, die zijn handtekening heeft gezet onder een contract tot eind 2024, aanstaande zaterdag zijn debuut. Dan staat het duel met São Luíz op het programma.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.