West Brom en Birmingham hebben nieuws na racistische bejegeningen van fans

West Brom en Birmingham hebben nieuws na racistische bejegeningen van fans

8 februari - 23:00
1

Een vijftigjarige man uit Dudley is gearresteerd wegens vermeende racistische opmerkingen jegens Juninho Bacuna. Tegen het einde van het duel tussen West Bromwich Albion en Birmingham City meldde de Nederlander aan de officials en stewards dat hij racistisch werd bejegend.

Zowel West Brom als Birmingham heeft bevestigd dat de verdachte is aangehouden en momenteel wordt vastgehouden en ondervraagd. Verdere details over het vermeende racisme in de richting van de Nederlandse Bacuna worden niet openbaar gemaakt. West Brom heeft zaterdag na de wedstrijd een statement naar buiten gebracht, waarin de club aangeeft het onderzoek te ondersteunen.

De club gaf ook aan in contact te zullen blijven met Birmingham om ervoor te zorgen dat Bacuna alle steun krijgt die hij nodig heeft. 'West Brom neemt een sterk standpunt in tegen alle vormen van discriminatie en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat iedereen die schuldig is de zwaarste wettelijke straf krijgt die mogelijk is, naast een levenslang verbod uit het stadion', luidt het statement.

Voor Bacuna is het al de derde keer dat hij te maken krijgt met racisme in het Engelse voetbal sinds september 2022. Zo werd hij al eerder in een wedstrijd met Birmingham, maar ook in een wedstrijd met Curaçao racistisch bejegend. Birmingham-trainer Tony Mowbray reageerde na de wedstrijd van zaterdag al aangeslagen. "Het is in handen van de justitie nu. Juninho zit verdrietig in de kleedkamer, hij is teleurgesteld."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.