Barça-td Deco krijgt vraag of hij De Jong zou gebruiken als Mbappé-ruilmiddel

Barça-td Deco krijgt vraag of hij De Jong zou gebruiken als Mbappé-ruilmiddel

8 februari - 20:48

Deco peinst er niet over om Ronald Araújo en Frenkie de Jong te gebruiken als ruilmiddel voor een eventuele komst van Kylian Mbappé. Dat vertelt de sportief directeur in een interview bij Esport 3

Mbappé loopt komende zomer uit zijn contract bij Paris Saint-Germain. Over zijn toekomst, die volgens velen bij Real Madrid ligt, bestaat nog altijd geen duidelijkheid. Op de achtergrond zou ook aartsrivaal Barcelona azen op de handtekening van de Franse superster. 

Deco werd naar aanleiding van die geruchten gevraagd of hij zowel Araújo als De Jong zou laten gaan in ruil voor de komst van Mbappé. "Het zou een fout zijn om Araújo en Frenkie de Jong van de hand te doen om Mbappé te kunnen halen", zei de Portugees daarover. "Daar wordt het team niet sterker van."

Xavi
Tijdens hetzelfde interview nam de voormalig middenvelder het ook op voor trainer Xavi, die te midden van alle druk op zijn positie aangaf na dit seizoen te stoppen bij Barcelona. "Het lijkt erop dat hij niet meer wordt gewaardeerd om wat hij in de afgelopen jaren heeft gepresteerd. Alsof de winst van de landstitel vorig seizoen heel gewoon was. Op dit moment geef ik hem een 10 voor hoe hij het doet", besloot Deco. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.