Loting Nations League met Rode Duivels: nieuw format en tegenstanders uitgelicht

Loting Nations League met Rode Duivels: nieuw format en tegenstanders uitgelicht

8 februari - 14:00 Laatste update: 9 februari - 09:00
6

De Rode Duivels gaan donderdag de koker in voor de groepsfase van de Nations League, die in september van start gaat. Het toernooi is deze keer in een iets ander jasje gestoken. Alles wat je moet weten over de Nations League-loting mét de Rode Duivels lees je hieronder.

Donderdag 8 februari vanaf 18.00 uur gaat in Parijs de loting voor de vierde editie van de Nations League van start. De Rode Duivels worden aan drie andere landen gekoppeld. De Nations League is ook dit jaar onderverdeeld in vier divisies met vier groepen. België zit deze keer in pot 2 van Divisie A:
 
A1: Italië, Kroatië, Nederland, Spanje
A2: BELGIË, Denemarken, Hongarije, Portugal
A3: Duitsland, Frankrijk, Polen, Zwitserland
A4: Bosnië, Israël, Schotland, Servië
  
Omdat België in pot A2 zit, ontloopt het Denemarken, Hongarije en Portugal. Met Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk en Nederland komt het mogelijk wel tegen sterke tegenstanders uit. De groepswedstrijden van de Nations League vinden plaats in september, oktober en november 2024. De finale zal begin juni 2025 gespeeld worden.
 
De opzet van het toernooi heeft enkele wijzigingen ondervonden. Zo is er een kwartfinale toegevoegd. Voorheen ging er in League A één land per groep door naar de eindronde van de Nations League. Nu dringen de bovenste twee teams door. Wel degraderen de nummers vier nog steeds naar League B. De nummers drie moeten vanaf dit jaar promotie-/degradatieduels spelen met de nummers twee van League B. Het tweede, derde en vierde niveau zien er als volgt uit:
 
B1: Oostenrijk, Tsjechië, Engeland, Wales
B2: Finland, Oekraïne, IJsland, Noorwegen
B3: Slovenië, Ierland, Albanië, Montenegro  
B4: Georgië, Griekenland, Turkije, Kazachstan
 
C1: Roemenië, Zweden, Armenië, Luxemburg
C2: Azerbeidzjan, Kosovo, Bulgarije, Faeröer
C3: Noord-Macedonië, Slowakije, Noord-Ierland, Cyprus
C4: Belarus, Litouwen/Gibraltar, Estland, Letland
 
D1: Litouwen/Gibraltar, Moldavië
D2: Malta, Andorra, San Marino, Liechtenstein

Rond 18u kan de loting van de Nations League LIVE op VoetbalPrimeur.be worden gevolgd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.