Brief aan Boucaut: 'Jouw integriteit in één keer volledig in vraag gesteld'

Brief aan Boucaut: 'Jouw integriteit in één keer volledig in vraag gesteld'

8 februari - 10:45 Laatste update: 11:01
45

Alexandre Boucaut liet zich deze week uit over Club Brugge-middenvelder Hans Vanaken. Daar komt Boucaut echter niet goedkoop vanaf. Karl Vannieuwkerke nam de voormalige scheidsrechter namelijk stevig onder vuur in zijn wekelijkse brief.

Vanaken kreeg in de slotfase van het duel tegen Royal Antwerp FC een rode kaart. Scheidsrechter Boucaut omschreef Vanaken vervolgens als een verschrikkelijke persoon die kleinzielig en irritant is.

Volgens Vannieuwkerke ging Boucaut veel te ver. 'Die kaart zal ongetwijfeld terecht zijn geweest. Maar de persoonlijke aanval die daarna volgde was van zo’n bedenkelijk niveau dat je integriteit in één keer volledig in vraag kon worden gesteld. En daarmee je objectiviteit gedurende een hele carrière', schreef Vannieuwkerke op KW.

Boucaut ging volgens de schrijver van de brief over de schreef. 'Enfin, dat kan en mag je nog vinden. Maar daarna stuurde je jezelf niet alleen tegen de vangrail, maar er ook nog eens helemaal over', aldus Vannieuwkerke.

Club Brugge staat na het gewonnen duel tegen Union SG in de Beker van België zaterdag weer op het veld voor de Jupiler Pro League tegen KAS Eupen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.