Wieffer was bijna Atlético-collega van Vermeeren: ''Feyenoord kwam er niet uit''

Wieffer was bijna Atlético-collega van Vermeeren: ''Feyenoord kwam er niet uit''

8 februari - 10:25 Laatste update: 10:41

Mats Wieffer was in de bekerkraker tegen AZ weer belangrijk voor Feyenoord met een assist, maar Atlético Madrid probeerde hem in januari nog weg te kapen uit De Kuip. De controleur bevestigt de interesse van de Spaanse grootmacht. Mits dat was gebeurd, was Wieffer de collega op het middenveld van Arthur Vermeeren geworden.

"Ze hebben zich wel gemeld, ja", bevestigt Wieffer voor de camera van ESPN. "Het is uiteindelijk aan de clubs geweest en die kwamen er niet uit. Ik ben niet iemand die moeilijk gaat doen. Ik had wel willen praten, maar als ze er niet uitkomen heeft dat niet zo veel nut."

"Ik heb het heel erg naar mijn zin hier en we kijken in de zomer wel of er iets komt", gaat Wieffer verder. "Anders ben ik bij Feyenoord heel erg op mijn plek. Ik ben niet iemand die niet komt trainen. Zo zit ik niet in elkaar. En hier heb ik de garantie dat ik veel speel. Dat is met het oog op het EK belangrijk."

Wieffer is tevreden over het optreden van Feyenoord, dat een stuk beter voor de dag kwam dan afgelopen zondag in Alkmaar. "Ik denk dat het beter was, vooral met het drukzetten. Daar speelde Bart (Nieuwkoop, red.) een heel belangrijke rol in. Dat is ook iets wat hij heel goed kan, veel drukzetten met veel drive en power naar voren." 

Wieffer kan weinig met de kritiek dat er een verdediger op rechtsbuiten speelt. Hij geeft trainer Arne Slot gelijk. "Voor het team is dit gewoon heel fijn. Ik denk dat hij heel goed heeft gespeeld en het goed heeft ingevuld. Ik ben blij met Bart."

Vermeeren maakte sinds zijn komst al zijn eerste minuten voor Atlético Madrid. De Rode Duivel stond in totaal één helft in het veld tijdens de match tegen Rayo Vallecano (2-1 winst).

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.