'Ratcliffe begint aan miljardenproject voor nieuw stadion Manchester United'

'Ratcliffe begint aan miljardenproject voor nieuw stadion Manchester United'

7 februari - 10:44
4

Een bijzonder gerucht uit Engeland. Daar lijkt Sir Jim Ratcliffe plannen te smeden voor een nieuw stadion voor Manchester United. Mocht het plan van de grond komen, dan is er sprake van een miljardenproject. 

De investeringen van Ratcliffe in Manchester United moeten nog goedgekeurd worden door de Premier League, maar de 71-jarige zakenman zou al grootste plannen hebben met de club. Hij wil namelijk 'het Wembley van het Noorden' bouwen in Manchester, claimt het Britse SkySports. 

Manchester United speelt sinds 1910 zijn thuiswedstrijden op Old Trafford. Het 'Theatre of Dreams' is op dit moment het grootste clubstadion in Engeland en het zesde stadion in Europa qua capaciteit (74.310 toeschouwers), maar dat is voor Ratcliffe niet genoeg. Een nieuw stadion voor de recordkampioen van Engeland zou volgens het Britse medium 'meer dan twee miljard pond' kunnen kosten, omgerekend zo'n 2,3 miljard euro. 

Op dit moment zijn er nog geen beslissingen genomen over een eventueel nieuw stadion dat Old Trafford zou kunnen vervangen. Ratcliffe heeft sinds vorig jaar 25% van de aandelen van Manchester United in handen.