UPDATE: Newcastle ziet Douglas Luiz als backup plan voor Rode Duivel Onana

UPDATE: Newcastle ziet Douglas Luiz als backup plan voor Rode Duivel Onana

6 februari - 11:44 Laatste update: 9 februari - 11:05
1

Rode Duivel Amadou Onana strijdt momenteel tegen de degradatie met Everton FC in de Premier League. Ondanks er in de wintermercato veel interesse was in de boomlange middenvelder, kwam het uiteindelijk toch niet tot een transfer. De kans dat Onana Everton komende zomer zal verlaten lijkt echter groot. Zowel Arsenal als Newcastle United zouden hem hoog op het verlanglijstje staan hebben.

Eerder raakte al bekend dat onder meer FC Barcelona ‘een nieuwe Yaya Touré’ zou zien in Onana. Volgens Ekrem Konur zouden het echter vooral Arsenal en Newcastle United zijn die concrete interesse blijven tonen in Onana, om hem komende zomer over te nemen.

Everton wil echter wel boter bij de vis voor de Rode Duivel. Bij een eventuele wintertransfer werd een bedrag om en bij de zeventig miljoen euro genoemd. Komende zomer zou naar verluidt zestig miljoen misschien wel volstaan.

 UPDATE: Newcastle United is zich bewust dat er meerdere gegadigden zullen zijn om Onana aan te trekken komende zomer en gaat daarom op zoek naar alternatieven. Daarbij hebben ze hun oog laten vallen op Aston Villa-middenvelder Douglas Luiz, zo meldt Konur. Onana zou nog steeds prioritair zijn, maar Luiz zou gezien worden als plan B indien de Rode Duivel onhaalbaar zo blijken. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.