PRD geeft Gent gelijk na partij tegen Anderlecht: Onterechte ingreep van VAR

PRD geeft Gent gelijk na partij tegen Anderlecht: "Onterechte ingreep van VAR"

5 februari - 19:40 Laatste update: 20:05
116

Na de partij tussen RSC Anderlecht en KAA Gent was er heel wat te doen om het afgekeurde doelpunt van Gent. Bij de Buffalo's voelde Hein Vanhaezebrouck zich bestolen. Hij krijgt nu ook gelijk van het Refereeing Department.

Aanvankelijk werd het doelpunt goedgekeurd, maar na een ingreep van VAR Wim Smet ging het Gentse feestje niet door. Gent voelde zich onrecht aangedaan. Terecht, oordeelt scheidsrechtersbaas Bertrand Layec nu.

"Het gevoel in de wedstrijd en de analyse van de situatie vertelt ons dat de tussenkomst van de VAR niet verwacht wordt", klinkt het op de officiële kanalen van de KBVB. "In zo'n duel, man tegen man, zou het de juiste beslissing zijn om het spel zijn gang zijn laten gaan. Het doelpunt had dus toegekend moeten worden", geeft hij aan.

Het doelpunt werd echter afgekeurd, waardoor Anderlecht na de foute beslissing dus ook een driepunter wist te sprokkelen. Bij Gent was er flink wat (nu blijkt terechte) kritiek op de wedstrijdleiding. Een klacht werd er echter niet neergelegd.