'Onschuldige vraag komt Blind duur te staan, Girona vecht schorsing aan'

'Onschuldige vraag komt Blind duur te staan, Girona vecht schorsing aan'

5 februari - 17:44
1

Girona gaat de schorsing van Daley Blind en trainer Míchel Sánchez aanvechten. Het voormalige transfertarget van Royal Antwerp FC ontving in het thuisduel met Real Sociedad zijn vijfde gele kaart wegens commentaar op de leiding. Zijn hoofdtrainer kreeg rood wegens het beledigen van de scheidsrechter.

Girona verrast dit seizoen in de Spaanse competitie met een tweede plaats en komende zaterdag staat de wedstrijd tegen koploper Real Madrid op het programma. De stuntploeg moet het in dat duel waarschijnlijk doen zonder Blind en zijn trainer, maar de club vecht de schorsing aan in de hoop te kunnen beschikken over het tweetal.

Blind kreeg na het laatste fluitsignaal zijn vijfde gele kaart van het seizoen wegens aanmerkingen op de scheidsrechter. Volgens Spaanse media vroeg de verdediger aan de scheidsrechter waarom er maar twee minuten werden toegevoegd en hij kreeg meteen een gele kaart wegens protesteren. Girona gaat de audio van de scheidsrechter opvragen als bewijsmateriaal en hoopt hiermee de schorsing ongedaan te maken.

Zijn trainer Míchel zou de leiding hebben beledigd en kreeg op zijn beurt een rode kaart gepresenteerd. De kraker tussen Girona en Real Madrid wordt zaterdagmiddag om 18.30 uur afgewerkt in Estadio Santiago Bernabéu.