'Vanhaezebrouck had overschot van gelijk. Onbegrijpelijk dat VAR goal afkeurt'

'Vanhaezebrouck had overschot van gelijk. Onbegrijpelijk dat VAR goal afkeurt'

5 februari - 14:35
39

KAA Gent zag punten wegglijden door het verlies tegen RSC Anderlecht. Dat had anders kunnen zijn als de goal van Julien De Sart wel was goedgekeurd. Peter Vandenbempt heeft zijn mening klaar over die arbitrale beslissing.

Vandenbempt sluit zich aan bij KAA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck. 'Hein Vanhaezebrouck had overschot van gelijk. Onbegrijpelijk dat de VAR tussenkomt en dat de scheidsrechter het doelpunt van De Sart afkeurt', schreef de analist op Sporza.

Het is de zoveelste arbitrale discussie. 'We gaan deze fase - enigszins moedeloos - op de grote hoop met onbegrijpelijke blunders gooien', pende Vandenbempt.

Arbitrale fouten beginnen zo langzamerhand alledaags te worden. 'Ik kan me voorstellen dat Anderlecht wat raar zal opkijken over de ampleur die de blunders van gisteren hebben gekregen, in vergelijking met die van donderdag in Mechelen of eerder in Leuven', aldus Vandenbempt.

KAA Gent krijgt aanstaande zondag de kans om tegen Cercle Brugge te winnen in de Jupiler Pro League, in de hoop op eerherstel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.