Club Brugge geeft zege tegen Antwerp uit handen: “Ik snap gedachtegang Deila”

Club Brugge geeft zege tegen Antwerp uit handen: “Ik snap gedachtegang Deila”

5 februari - 07:50
17

Club Brugge leek op weg naar een overwinning tegen Royal Antwerp FC, maar in de tweede helft ging het volledig mis voor Blauw-Zwart. Er werd vooral gekeken naar de wissels van Ronny Deila.

René Vandereycken verdedigt de keuzes en begrijpt de wissels van Deila. “Deila had verwacht dat Alderweireld in het slot voorin zou spelen en dat bleek een goede inschatting. Daarom begrijp ik de gedachtegang om de kopbalsterke Boyata in te brengen voor Zinckernagel en zo te veranderen naar een driemansdefensie. Misschien dat hij Skoras niet inbracht omdat die al geel had gekregen op de bank door een tweede bal op het veld te gooien.”

Club Brugge was beter, maar ging uiteindelijk toch de boot in, zag de oud-bondscoach van de Rode Duivels. “Club was zonder veel kansen af te dwingen 70 minuten de betere ploeg en had de controle. Ze hadden meer moeten doorduwen om hun voorsprong te vergroten. Antwerp kwam pas het laatste kwartier aandringen en blijkbaar is dat voldoende om van Club Brugge te winnen.”

Vandereycken vond ook dat er niet goed gecounterd werd. “Je kan dat ongelukkig noemen voor Club, maar het gebeurt de laatste weken te vaak. Ze krijgen te dikwijls tegendoelpunten nadat ze op voorsprong zijn gekomen. Tegen Antwerp gebruikten ze na de voorsprong te weinig de ruimte die er kwam. Ze buitten de counter te weinig uit”, citeert Het Nieuwsblad.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.