Ook KAS Eupen-coach Kohfeldt sneert: “Genoeg is genoeg, echt beschamend”

Ook KAS Eupen-coach Kohfeldt sneert: “Genoeg is genoeg, echt beschamend”

5 februari - 07:20
5

KAS Eupen verloor in eigen huis met 0-1 van KV Mechelen. De Panda’s vonden dat ze een penalty verdienden en coach Florian Kohfeldt sneerde na de wedstrijd naar de arbitrage tegenover Sporza.

Net zoals KAA Gent wees KAS Eupen naar de arbitrage. Coach Kohfeldt begon een tirade na de wedstrijd. "Het is opnieuw een duidelijke fout van de ref. Iedereen kan zien dat het hands is, maar hij gaat zelfs niet kijken."

Kohfeldt vond dat het een duidelijke penalty was. "Ze zullen wel weer een reden vinden waarom het geen fout was, maar we moeten het echt benoemen: we snappen niet waarom de scheidsrechters nooit naar het scherm moeten als wij spelen."

De oefenmeester vindt ook dat er veel beslissingen tegen Eupen worden genomen. "Dit is de zoveelste beslissing van de bond tegen ons. Ik ben tot nu toe altijd respectvol gebleven, maar genoeg is genoeg. Dit is echt beschamend."

Tirade Kohfeldt
De tirade ging vervolgens nog verder. “Het interesseert me niet wat in hun hoofd omgaat, ze moeten gewoon de regels volgen. Het enige dat volgt, is een gele kaart dankzij de vierde ref. Dezelfde man die ons nog bestal in Gent met een penaltyfase. Ik zei er nooit iets over, maar ik moet mijn spelers beschermen. Schors mij nu maar twee weken, het is gewoon niet fair."

Kohfeldt vindt ook dat er niet met de scheidsrechters kan worden gepraat. "Je kan er gewoon niet mee in discussie gaan. Ze zeggen altijd dat we respectvol moeten zijn, maar zijn dat zelf niet altijd."

KAS Eupen zal zich niet meer stilhouden. "Als je een beetje gevoel hebt voor voetbal, weet je dat scheidsrechters het voetbal gewoon moeten leiden. Zelf zijn ze niet belangrijk. Ze denken altijd: "Het is maar Eupen, die zullen wel niet klagen", maar dat doen we nu wel. Vandaag is het echt te veel."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.