Afschuwelijke ervaring voor Castaignos: spits racistisch bejegend door eigen fans

Afschuwelijke ervaring voor Castaignos: spits racistisch bejegend door eigen fans

3 februari - 14:27

Luc Castaignos heeft vrijdag een heel naar moment meegemaakt in de wedstrijd van zijn club FC Magdeburg. Tegen Holstein Kiel miste de spits een penalty, waarna hij racistisch werd bejegend door nota bene zijn eigen supporters.

Via social media liet Castaignos zich uit over het nare moment. Hij toonde begrip voor de teleurstelling van de fans na het missen van de penalty, maar hij vroeg wel om een stukje respect. "Ik accepteer niet dat fans alles mogen schrijven. Stop met het sturen van racistische berichten." Castaignos kwam in zijn carrière onder andere uit voor Feyenoord, Internazionale, Vitesse en nu dus FC Magdeburg.

Ook zijn Duitse club heeft gereageerd op het incident rond Castaignos. Magdeburg staat vierkant achter zijn eigen spits. "De hele club staat voor tolerantie en diversiteit en is tegen alle vormen van discriminatie en racisme. De club zal ook juridische stappen overwegen om ervoor te zorgen dat dergelijk gedrag wordt bestraft. Luc, we staan volledig aan jouw kant. Heel FC Magdeburg staat voor diversiteit en tolerantie. Stop racisme, neem duidelijk stelling tegen racisme", vertellen de Duitsers op de clubwebsite.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.