STVV nadat Smets dichtbij transfer naar Gent was: “Nooit intentie om te verkopen”

STVV nadat Smets dichtbij transfer naar Gent was: “Nooit intentie om te verkopen”

3 februari - 13:13
5

André Pinto, de sportief directeur van STVV, blikt terug op de transferperiode en dan met name de situatie rondom de talentvolle verdediger Matte Smets (20). Er was serieuze interesse van KAA Gent en ook clubs uit Italie en Duitsland. Toch koos Smets ervoor om bij De Kanaries te blijven.

Pinto wordt gevraagd of STVV tevreden of juist ontgoocheld is over het aanblijven van Smets bij STVV. “We zijn heel tevreden dat hij blijft, want hij is een echte Kanarie. Het was nooit onze intentie om Matte te verkopen, maar we zaten in een situatie waarin we niet anders konden, zonder daarbij uit te wijden over zijn contractsituatie”, citeert Het Belang van Limburg Pinto.

Pinto geeft aan dat STVV zeer content is dat Smets langer blijft omdat de verdediger van groot belang is voor het team. “Bovendien heb ik hem van een vijftienjarige knaap zien doorgroeien tot de speler die hij nu is. Dat schept ook emotioneel een band”, vertelt Pinto. Pinto wordt vervolgens gevraagd of de uitgaande transfers van Daniel Schmidt en Daiki Hashioka ervoor zorgen dat het contract van Smets verlengd kan worden. Smets ligt nog tot de zomer van 2026 onder contract bij STVV.

“Het staat inderdaad op onze agenda om met hem rond de tafel te gaan zitten. Al moeten we waken over onze financiële limieten. Deze zomer was het al erg moeilijk om zijn contract te verlengen, dus ik durf hierover geen uitspraken te doen. Maar het is wel onze betrachting om er een win-winsituatie van te maken voor zowel de club als de speler”, besluit Pinto.