KAA Gent wil toptalent Mokio (15) overtuigen: “Gigantische sommen aangeboden”

KAA Gent wil toptalent Mokio (15) overtuigen: “Gigantische sommen aangeboden”

3 februari - 07:20
5

Het 15-jarige toptalent Jorthy Mokio van KAA Gent kan rekenen op interesse van verschillende Europese topclubs. RB Leipzig zou al een concrete aanbiedingen hebben neergelegd.

Het Laatste Nieuws meldt dat KAA Gent echter ver wil gaan voor het toptalent. PSV, Lille, Borussia Dortmund, Bayern München en verschillende Italiaanse club worden ook al genoemd. “Wij proberen Mokio te laten tekenen. Ik ga niet over de sommen spreken die we nu aangeboden hebben. Gigantisch”, liet Michel Louwagie weten.

KAA Gent is bereid om minstens te evenaren wat RB Leipzig wil betalen. De entourage zou een langer verblijf in Gent verkiezen. Coach Hein Vanhaezebrouck wil Mokio ook niet kwijt. “Als Mokio tekent, wat wij allemaal hopen, dan sluit hij direct aan bij de A-kern en is hij héél snel inzetbaar. Mokio is een speciaal geval.”

Vanhaezebrouck zal Mokio kansen geven. “Hij is voor zijn leeftijd een redelijk uitgegroeide jongen - er is geen probleem met volwassenheid. Intussen proberen wij aan Mokio en de familie duidelijk te maken dat er ruimte is in de ploeg. Hij moet niet twijfelen. Zeker niet bij mij. Jonge spelers met talent krijgen kansen van mij, ontwikkelen zich verder en kunnen op termijn een nieuwe stap zetten.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.