Januzaj gaat in de clinch met Sevilla-baas: 'Hij vertelt niet de waarheid'

Januzaj gaat in de clinch met Sevilla-baas: 'Hij vertelt niet de waarheid'

2 februari - 23:40
2

Adnan Januzaj heeft na uitspraken over de technisch directeur van Sevilla zwaar uitgehaald op social media. De baas van de ex-Rode Duivel beschuldigde Januzaj ervan een transfer geboyct te hebben, maar dat zinde Januzaj niet.

In de Spaanse media haalde Victor Orta, technisch directeur van Sevilla, al uit naar Januzaj. Hij klaagde over het gedrag van de middenvelder, die ondanks grote interesse niet wilde vertrekken bij zijn club. "Januzaj vertelde ons dat het voor hem geen probleem is dat hij niet veel speelt. Het maakt hem niet uit of hij speelt of niet, hij houdt vast aan zijn contract en daarmee is alles gezegd", klonk het.

Reactie Januzaj
Uitspraken waar Januzaj zich maar moeilijk in kon vinden. Op social media kwam hij met een stevige reactie. 'In het licht van de uitspraken van de sportief directeur van Sevilla FC, Víctor Orta, waarin hij een aantal absoluut buitensporige beschuldigingen uit tegenover mij, benadruk ik dat ik op geen enkele manier heb geweigerd Sevilla FC te verlaten', schrijft hij.

'Deze situatie zou hem vooral tot introspectie over zijn werk moeten aanzetten', gaat Januzaj verder. 'Ja, er waren enkele aanbiedingen, maar ik heb ze afgewezen omdat ik om verschillende redenen van mening was dat dit geen geschikte bestemmingen waren', aldus de voormalige Rode Duivel.

De waarheid
Hij wees dan ook met de beschuldigende vinger naar Orta. 'Víctor Orta vertelt niet de waarheid. Hij was op elk moment op de hoogte van wat ik dacht. In de elf jaar van mijn professionele carrière heb ik nooit een probleem gehad en daarom moet ik mij verdedigen tegen de woorden van de sportdirecteur van Sevilla FC tegenover mij.'
'Al die jaren, in verschillende teams, heb ik mijn capaciteiten getoond en altijd heb ik diep respect gehad voor mijn clubs. De aanklacht van Orta tegen mij, of tegen welke voetballer ook in de huidige selectie, lijkt mij ongepast en enorm pijnlijk. Ik wil dit seizoen laten zien dat ik de situatie kan keren. Ik heb 300 minuten gespeeld en ik hoop op meer kansen om het team en mijn teamgenoten te helpen', besluit Januzaj.