Ajax wilde Overmars weghalen bij Antwerp: Ik heb het hier naar mijn zin

Ajax wilde Overmars weghalen bij Antwerp: "Ik heb het hier naar mijn zin"

2 februari - 18:50
3

Marc Overmars werd tot twee keer toe benaderd om terug te keren bij Ajax. Dat bevestigt de oud-voetballer tegenover de NOS in een onderzoek. De laatste keer dat hij gebeld werd door Ajax, was zelfs dit seizoen nog.

De eerste keer dat Overmars zou zijn benaderd voor een terugkeer was al vrij snel na zijn vertrek. Vier weken nadat hij werd ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedrag, zou Ajax hem al een belletje hebben gegeven. De tweede keer dat de Amsterdammers bij Overmars uitkwamen, was kort na het ontslag van Sven Mislintat. Toen bedankte de voormalig technisch directeur, omdat hij bij Royal Antwerp FC wilde blijven.

Voor Overmars was een overstap van Antwerp naar Ajax geen optie, vertelt hij zelf. "Ik denk dat als ik had doorgeduwd en gezegd had dat ik er open voor stond, dan zouden dingen in gang gezet zijn. Maar ik wil bij Antwerp blijven. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Ze zien hoe moeilijk het is om iemand te vinden. Een poppetje op dat plekje. Zeker een Nederlander. Er komt veel bij zo'n functie kijken. De stress, de druk. Vind maar eens iemand die alle colonnes kan managen."

Als Overmars wordt gevraagd of hij ooit nog terug zal keren in Amsterdam, sluit hij dat in ieder geval niet uit. "Ik weet het niet. Amsterdam voelt als mijn stad. Ik koester hele mooie herinneringen aan mijn Ajax-tijd, maar mijn fysieke houdbaarheid is korter geworden. Dan ga je misschien ook andere keuzes maken in het leven."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.