Oostende zet RWDM op haar plaats: Niet verkopen voor een appel en een ei

Oostende zet RWDM op haar plaats: "Niet verkopen voor een appel en een ei"

2 februari - 16:16

De wintermercato is er eentje geworden om snel te vergeten bij KV Oostende. Door de donkere financiële wolken boven de kustploeg kreeg het een transferverbod opgelegd. Bovendien voelde het zich genoodzaakt om wat kwaliteit te verkopen, al is Mohamed Berte aan boord gebleven.

Onder meer Anton Tanghe (SV Zulte Waregem) en Manuel Osifo (OH Leuven) lieten het zinkende Oostendse schip achter zich. Ook voor Berte was er de nodige interesse. De 21-jarige spits begon twaalf keer in de basis bij KVO en scoorde daarin drie keer. Die statistieken konden RWDM best overtuigen. De Brusselaars onderhandelden met het bestuur van Oostende, maar vonden geen overeenstemming.

Sportief Manager Nils Vanneste onthult op de clubwebsite de interne keuken van die gesprekken, zonder daarbij na te laten om een sneertje uit te delen richting RWDM. "In onze situatie zijn wij genoodzaakt om alle aanbiedingen te bekijken, maar het moet ook een beetje serieus blijven. Mo Berte is een jonge, Belgische spits met veel progressiemarge. We willen hem dan ook niet wegdoen voor een appel en een ei." Met andere woorden: RWDM kwam met te weinig geld over de brug.

KVO mag dan wel in vieze papieren zitten, totale uitverkoop is het nog niet aan de kust. Er moet dus wel degelijk boter bij de vis komen. Oostende heeft nog altijd hoop op een redding en wil dan ook koste wat het kost de laatste twee plaatsen vermijden. Daarom mocht Berte niet voor eender welk bedrag weg, "want hij is te belangrijk voor de ploeg".