OFFICIEEL: Twee goals voor Cremonese loodsen Okereke (ex-Club) weer naar Serie A

OFFICIEEL: Twee goals voor Cremonese loodsen Okereke (ex-Club) weer naar Serie A

2 februari - 15:17
1

David Okereke heeft op de slotdag van de wintermercato nog een stap voorwaarts kunnen zetten. De oud-spits van Club Brugge keert terug in de Serie A. Torino FC heeft hem overgenomen van Cremonese.

De Turijnse middenmoter heeft niet stilgezeten op de laatste dag van de transferperiode. Het kondigde liefst vier versterkingen aan, onder wie dus Okereke. De Nigeriaan stond van 2019 tot 2022 nog onder contract bij Club Brugge. Daar kon hij nooit echt bekoren, ondanks negen competitiedoelpunten in zijn eerste maanden. Okereke hield er wel een overstap naar de Serie A aan over, nadat hij eerder in de lagere Italiaanse reeksen uitkwam.

Bij zowel Venezia als Cremonese deed hij het niet onverdienstelijk, met telkens zeven treffers tot gevolg. Afgelopen zomer zakte Okereke met die laatste club mee naar het tweede niveau. Daar liep het tot nu toe stroever: slechts vier keer startte de spits er in de basis, goed voor twee goals. Toch hebben die cijfers Torino weten te overtuigen. Die club huurt Okereke tot het einde van het seizoen, met een aankoopoptie.