'Nottingham Forest waagt ultieme poging voor spits Akpom (ex-STVV)'

'Nottingham Forest waagt ultieme poging voor spits Akpom (ex-STVV)'

1 februari - 19:32 Laatste update: 19:36

Ajax dreigt Chuba Akpom toch nog kwijt te raken voor het verstrijken van de transferdeadline. Nottingham Forest maakt werk van de komst van de 28-jarige Engelsman, melden De Telegraaf en Fabrizio Romano. Akpom kwam in 2018 een half jaar uit voor STVV, De Kanaries huurden Akpom van Arsenal. 

Een deal wordt niet makkelijk, omdat Ajax eigenlijk niet meer van plan was om zijn supersub te laten gaan. Toch doet Nottingham in de laatste uren van de transferperiode dus een poging om hem los te weken. De Amsterdammers hebben een huurvoorstel ontvangen, met een - eventueel verplichte - optie tot koop aan het einde van het seizoen, weet De Telegraaf. Akpom kan in totaal vijftien miljoen euro opleveren.

Ajax moet daardoor een lastige knoop doorhakken. Het bod is hoger dan de 12,3 miljoen euro die de club afgelopen zomer zelf aan Middlesbrough betaalde. De komende uren moet blijken of een deal haalbaar is.

Akpom stond eerder in de belangstelling van clubs als Everton, Luton Town en Lille OSC. Zij wilden hem alleen huren, met een mogelijke optie tot koop. Dat was voor Ajax niet aantrekkelijk genoeg. De Amsterdammers lijken hem alleen te laten gaan als transferinkomsten nu of in de zomer zeker zijn. Ondertussen staat Akpom zelf open voor een vertrek, weet Voetbal International.

Akpom moet in de Johan Cruijff Arena Brian Brobbey voor zich dulden in de pikorde. Toch bewees hij de afgelopen maanden als supersub zijn waarde voor de ploeg van coach John van 't Schip. Hij speelde tot dusver twintig officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij negen keer scoorde.