Blessin na Zwanze derby Union – RWDM: “Geen derby-gevoel, viel bijna in slaap”

Blessin na Zwanze derby Union – RWDM: “Geen derby-gevoel, viel bijna in slaap”

1 februari - 15:56
3

Alexander Blessin, de hoofdtrainer van koploper Union SG, reageert zeer kritisch na de Zwanze derby tussen Union en RWDM. Union wist nipt met 3-2 te winnen van RWDM dat zich moedig toonde. Blessin reageerde teleurgesteld na de match.

Blessin was niet te spreken over de prestatie van Union na de gewonnen derby tegen RWDM. “Wat een wedstrijd, ik viel bijna in slaap. Er was geen derby-gevoel, we hadden geluk in de eerste helft dat onze doelpunten op de goede momenten vielen en dat hun doelpunt wordt afgekeurd”, citeert Sporza Blessin.

Blessin uit zich vervolgens kritisch op het getoonde spel van Union. “Onze reactie na balverlies was verschrikkelijk, er was nooit druk op de bal. Het gedrag van mijn team was niet goed. Daar moeten we over spreken, het is moeilijk om het ritme te vinden na de winterbreak”, meent Blessin.

Blessin sluit af door zijn analyse te geven over de tegendoelpunten van Union. “De tegengoals zijn vervelend, er was geen communicatie in de verdediging. Maar ook de rest van het team moet meer druk zetten, het was veel te makkelijk. Ik kan accepteren dat we niet altijd op het hoogste niveau spelen, maar dit soort onderwerpen zijn belangrijk voor mij”, besluit Blessin.