Junya Ito (ex-Genk) verlaat Japanse selectie na aantijgingen seksuele agressie'
Junya Ito (ex-Genk) verlaat Japanse selectie na aantijgingen seksuele agressie'

Junya Ito (ex-Genk) verlaat Japanse selectie na aantijgingen seksuele agressie'

1 februari - 13:35 Laatste update: 14:32
3

De Japanse politie heeft een onderzoek geopend na aantijgingen van seksuele agressie tegen Junya Ito, ex-speler van KRC Genk. Als gevolg daarvan verlaat Ito de Japanse nationale ploeg op de Asian Cup. Dat meldt L'Equipe.

Volgens Japanse media komen de beschuldigingen van twee vrouwen, die na een ‘dronken’ avond bij Ito op de kamer waren beland. De feiten zouden zich afgespeeld in juni 2023 in een hotel in Osaka. Eén van de vrouwen getuigt: “Toen ik wakker werd, zat Ito op mij”. De Japanse international zou nadien ook een financiële compensatie hebben voorgesteld, inclusief een vertrouwelijkheidsclausule.

De Japanse voetbalbond (JFA) maakte donderdag bekend dat Ito de Japanse selectie verlaat. Japan speelt zaterdag op de Asian Cup de kwartfinale tegen Iran. De rechtsbuiten zou ervoor gekozen hebben het team te verlaten "na onderzoek naar zijn fysieke en mentale toestand". Hij keert terug naar zijn club Stade Reims.

De advocaat van Ito noemt de beschuldigingen “totaal ongefundeerd”. Reims zegt in een statement 'solidair' te zijn met zijn speler en wacht verdere informatie af. Wel zegt de club dat ze de strijd tegen alle vormen van geweld tegen vrouwen wil verderzetten en kondigt aan dat ze aan een nieuwe bewustmakingsoperatie werkt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.