'Dallinga geniet interesse van vier clubs: spits mag vertrekken voor 35 miljoen'

'Dallinga geniet interesse van vier clubs: spits mag vertrekken voor 35 miljoen'

1 februari - 10:40

Thijs Dallinga is op de radar van een aantal clubs in Europa verschenen. Onder andere Bournemouth, Brentford, SC Freiburg en Bologna zouden de Nederlandse spits van Toulouse op de korrel hebben. Mocht Dallinga vertrekken dan kan hij een ware spitsencarrousel op gang brengen in Europa.

Volgens Het Dagblad van het Noorden is het druk rondom Dallinga. Brentford zou de eerste club zijn geweest met een officieel bod op de spits. Een som van achttien miljoen euro zou resoluut afgewezen zijn door Toulouse-voorzitter Damien Comolli. Hij verwacht nog een pak meer geld te kunnen krijgen door hem te houden. Toulouse verwacht 35 miljoen te kunnen krijgen voor Dallinga, die ook hard nodig is in de strijd om degradatie.

Naast Brentford zouden dus ook Freiburg, Bournemouth en Bologna loeren op de aanvaller. Vooral die laatste club is interessant, aangezien daar met Joshua Zirkzee en Sydney van Hooijdonk al twee Nederlandse spitsen zitten. Eerstgenoemde is echter bezig aan zo’n goed seizoen, dat veel clubs bereid zijn de transferclausule van veertig miljoen euro in zijn contract te betalen. Van Hooijdonk wordt tot het eind van dit seizoen verhuurd aan Norwich City met optie tot koop.

Of er nog een transfer op Deadline Day van de grond komt is nog maar de vraag. Bournemouth en Brentford willen graag nog een nieuwe spits, maar Dallinga forceert nog niet koste wat kost een winters vertrek. De Nederlander neemt hierbij zijn kansen in Oranje ook in overweging in aanloop naar het EK in Duitsland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.