'Brentford gaat voor Nusa, maar vangt ondertussen bot bij Toulouse'

'Brentford gaat voor Nusa, maar vangt ondertussen bot bij Toulouse'

28 januari - 15:43
3

Toulouse heeft een bod van achttien miljoen euro op Thijs Dallinga afgewezen. Dat meldt L'Équipe. Brentford wilde de Nederlandse spits naar de Premier League halen, maar zal met een beduidend hoger bedrag over de brug moeten komen. De Engelse club wil ook Antonio Nusa van Club Brugge in huis halen. 

Het toonaangevende L'Équipe besteedt zaterdag aandacht aan de situatie van Dallinga, die slechts één keer scoorde in zijn laatste zes optredens. De Franse sportkrant stelt dat de eenmalig Oranje-international geen tijd te verliezen heeft om bondscoach Ronald Koeman te overtuigen om hem op te roepen voor het EK. Hij zal daarom weer snel het net moeten gaan vinden.

Volgens L'Équipe was Dallinga ook teleurgesteld dat Toulouse in de Europa League werd gekoppeld aan Benfica. De 23-jarige spits droomde van een confrontatie met Feyenoord, omdat een ontmoeting met de Eredivisie-kampioen hem flink wat media-aandacht had kunnen opleveren in Nederland

Toulouse hoopt ook dat Dallinga snel weer zijn vorm vindt, want de club staat nog maar net boven de degradatiestreep. Een vertrek van Dallinga is in ieder geval onbespreekbaar. Deze winter wilde Brentford achttien miljoen euro op tafel leggen, maar de Engelsen kregen nul op het rekest. Alleen bij een bod van 35 tot 40 miljoen is een transfer bespreekbaar.

Dallinga kwam in de zomer van 2022 nog voor 2,5 miljoen euro over van Excelsior. In totaal staat de teller dit seizoen op tien goals en twee assists in 26 duels.