OFFICIEEL: Lissens verlaat RSC Anderlecht voor het Deense Lyngby

OFFICIEEL: Lissens verlaat RSC Anderlecht voor het Deense Lyngby

31 januari - 14:38 Laatste update: 14:43
5

Lucas Lissens heeft RSC Anderlecht officieel verlaten voor het Deense Lyngby. De 22-jarige Lissens had nog maar een contract van een half jaar bij Anderlecht en tekent nu tot de zomer van 2027 bij Lyngby.

Lissens maakt de overstap van de Challenger Pro League en de Jupiler Pro League naar de Deense Superligaen. Lyngby staat op dit moment op de zevende plaats met 16 punten minder dan koploper Midtjylland.

Lissens was op zoek naar speelminuten en kwam bij Anderlecht vooral uit voor de RSCA Futures. Dit seizoen kwam Lissens negen keer uit voor de RSCA Futures in de Challenger Pro League, hierin wist de verdediger twee keer te scoren en een assist af te leveren.

Lissens is een jeugdproduct van Anderlecht en kwam in totaal ook zeven keer uit voor de hoofdmacht van paars-wit. In totaal liep hij liefst veertien jaar rond op Neerpede, ongeveer twee derde van zijn (nog prille) leven dus. Ook doorliep Lissens meerdere nationale jeugdploegen. Lissens heeft twee matchen gespeeld met de Belgische Beloften.