Napoli zet vier spitsen op lijstje: 'Boniface(ex-Union) en Zirkzee (ex-RSCA)'

Napoli zet vier spitsen op lijstje: 'Boniface(ex-Union) en Zirkzee (ex-RSCA)'

31 januari - 14:24

SC Napoli is op zoek naar een nieuwe topspits en denkt daarbij vooral aan voormalige uitblinkers uit de Jupiler Pro League. Victor Boniface (ex-Union), Jonathan David (ex-Gent) en Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht) staan op de shortlist als mogelijke opvolger van Victor Osimhen. Ook Santiago Gimenez (Feyenoord) wordt genoemd door de roze sportkrant La Gazzetta dello Sport.

Het is duidelijk dat Osimhen bezig is aan zijn laatste maanden als spits van Napoli, dat een slordige 130 miljoen euro verwacht te ontvangen van - vermoedelijk - het geïnteresseerde Chelsea. Met de opbrengsten wil clubpresident Aurelio De Laurentiis de transfermarkt op. Op de shortlist staan volgens La Gazzetta dello Sport vier kandidaten: Boniface, David, Gimenez en Zirkzee.

Van het viertal is Boniface, net als Osimhen een Nigeriaan, de spits die het meest wordt begeerd door Napoli. De spits van Bundesliga-koploper Bayer Leverkussen was dit seizoen goed voor tien goals en zeven assists in zestien Bundesliga-duels. Maar ook de namen van David en Zirkzee staan dus op de lijst. Die laatste is helemaal ontploft bij Bologna en staat ook in de belangstelling van AC Milan.