Bayern München toont interesse in Bergwijn van Ajax: Dat kan ik niet ontkennen

Bayern München toont interesse in Bergwijn van Ajax: "Dat kan ik niet ontkennen"

31 januari - 10:58 Laatste update: 12:12

Bayern München heeft concrete interesse in Steven Bergwijn, bevestigt zijn management aan De Telegraaf. De komende uren moet blijken of het daadwerkelijk tot een Ajax-exit zou kunnen komen.

"Dat kan ik niet ontkennen", zegt zaakwaarnemer Nathan van Kooperen over de interesse van Bayern München. Der Rekordmeister oriënteert zich op een vervanger voor Kingsley Coman en Serge Gnabry en heeft contact opgenomen met managementbureau Muy Manero.

Heel groot is de kans op een vertrek van Bergwijn naar Bayern München niet, benadrukt De Telegraaf. Op dit moment probeert de Duitse grootmacht eerst de komst van Bryan Zaragoza te versnellen. De Spaanse vleugelaanvaller (22) komt in de zomer sowieso al over van Granada, dat nu extra miljoenen wil zien.

Een akkoord tussen Bayern en Granada is volgens de laatste berichten nog ver weg, waardoor de huidige nummer twee van de Bundesliga kijkt naar alternatieven. Bergwijn is daar één van. De aanvoerder van Ajax wordt in München gezien als 'een ervaren kracht die er direct kan staan'.

Mocht Bayern doorpakken voor Bergwijn, dan is het nog steeds de vraag of Ajax meewerkt aan een vertrek van de aanvoerder. De Amsterdammers willen minimaal het aankoopbedrag van anderhalf jaar geleden - ruim 31 miljoen euro - terugverdienen. De Telegraaf voegt eraan toe dat Bayern zich ook nog niet heeft gemeld bij Ajax.