'Binnenlandse toptransfer lonkt voor Zirkzee (ex-RSC Anderlecht)'

'Binnenlandse toptransfer lonkt voor Zirkzee (ex-RSC Anderlecht)'

30 januari - 14:02 Laatste update: 14:28

Joshua Zirkzee (ex-RSC Anderlecht) staat hoog op het wensenlijstje van AC Milan, meldt La Gazzetta dello Sport. Komende zomer treedt er een afkoopclausule van veertig miljoen euro in werking voor de 22-jarige spits van Bologna.

Bayern München, de vorige broodheer van Zirkzee, heeft het recht om de speler voor dat bedrag terug te kopen. Der Rekordmeister kan er ook voor kiezen om Zirkzee naar een andere club te laten gaan, om zelf vijftig procent van het totaalbedrag te innen. Milan beseft dat het moeilijk opboksen is tegen het grote geld in de Premier League, waar Zirkzee er ook goed op staat. Om die reden willen I Rossoneri snel stappen ondernemen.

Milan kijkt verder dan alleen Zirkzee, schetst de roze sportkrant. Als alternatieven heeft de club RB Leipzig-spits Benjamin Sesko en Feyenoord-aanvaller Santiago Gimenez in het vizier. Het is onduidelijk of Milan de interesse bij Feyenoord al kenbaar heeft gemaakt, of dat Gimenez enkel op het verlanglijstje staat. Jonathan David (Lille OSC) en Viktor Gyökeres (Sporting CP) worden eveneens genoemd.

Zirkzee heeft de harten in Milaan al gestolen, klinkt het. Dit seizoen maakte hij in twintig Serie A-optredens acht goals. Onlangs scoorde hij in San Siro tegen Milan en naar verluidt is de clubleiding en de aanhang van Milan diep onder de indruk van de Nederlander.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.