Kaapverdië gaat naar laatste acht op Afrika Cup, Koita uitgeschakeld

29 januari - 20:10
1

Het sprookje van Kaapverdië stopt nog altijd niet. De ploeg van bondscoach Pedro Leitão Brito verslaat in de achtste finales Mauritanië met 1-0 en meldt zich in de kwartfinales van de Afrika Cup.

Bij Mauritanië stond Aboubakary Koita (STVV) tussen de lijn, maar hij had het met zijn ploeg bijzonder moeilijk. Kaapverdië was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende wedstrijd. Het land had over negentig minuten bijna 75 procent balbezit en het overwicht wat betreft kansen. Toch was Mauritanië halverwege de tweede helft dicht bij de openingstreffer.

Oog in oog met Kaapverdië-doelman Vózinha faalde Mauritanië, waardoor de wedstrijd op 0-0 bleef steken. De achtste finale leek af te stevenen op een verlenging, tot de bal vlak voor tijd op de stip werd gelegd. Ryan Mendes, 34-jarige aanvaller van het Turkse Fatih Karagümrük, nam zijn verantwoordelijkheid en faalde niet. Met zijn goal bracht hij het stadion in extase.

Een loodzware loting dreigt voor Kaapverdië in de kwartfinales. De winnaar van het duel tussen Marokko en Zuid-Afrika neemt het bij de laatste acht op tegen Kaapverdië.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.