‘KRC Genk gaat vol voor Nkuba (Sporting Charleroi) als opvolger Munoz’

‘KRC Genk gaat vol voor Nkuba (Sporting Charleroi) als opvolger Munoz’

29 januari - 20:14
8

KRC Genk gaat vol voor Charleroi-rechtsachter Ken Nkuba (22). De jonge Belg moet bij Genk de leemte invullen die Daniel Munoz achterlaat. De onderhandelingen op clubniveau zijn opgestart. Zo schrijft Het Belang van Limburg.

Nkuba speelde al 61 wedstrijden voor Sporting Charleroi. Hij is een Belgisch jeugdinternational en was dit seizoen lang buiten strijd met een knieblessure. Sinds kort is Nkuba terug fit en de laatste vier wedstrijden kreeg de verdediger telkens speelminuten bij de Zebra’s. Nkuba moet de vervanger van Munoz worden, diens transfer naar het Engelse Crystal Palace wordt eerstdaags afgerond.

Aanvankelijk was Hugo Siquet eerste keuze om Munoz te vervangen, maar het hoge prijskaartje van de rechtsachter van Cercle Brugge schrikte Genk af. Bovendien zou het naast het Duitse Freiburg, de moederclub van Siquet, ook moeten onderhandelen met Cercle Brugge die Siquet nog tot het einde van het seizoen huurt. De andere optie, Daiki Hashioka (STVV), wil graag naar de Premier League. Luton Town lijkt de bestemming van de Japanner te worden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.