'Bayern München bereikt miljoenenakkoord met AIK over spits Kusi-Asare (16)'

'Bayern München bereikt miljoenenakkoord met AIK over spits Kusi-Asare (16)'

29 januari - 14:30

Bayern München staat op het punt om aanvaller Jonah Kusi-Asare over te nemen van het Zweedse AIK. Bayern zou bereid zijn om 5,3 miljoen euro neer te tellen voor het 16-jarige talent. Dat meldt het Zweedse dagblad Expressen.

Het genoemde bedrag kan door bonussen oplopen tot 7,3 miljoen euro. De verwachting is dat Kusi-Asare deze week naar Duitsland zal afreizen om de transfer af te ronden.

De Duitse club kreeg concurrentie van PSV. Het Eindhovens Dagblad berichtte maandag nog dat Kusi-Asare nog steeds op de radar van PSV staat, maar de club lijkt nu te laat te zijn. De Eindhovenaren vonden de spits aanvankelijk te duur.

In augustus 2023 debuteerde Kusi-Asare voor AIK uit Solna, waarna hij in vier wedstrijden 62 minuten in actie kwam voor de club. AIK speelt in de Allsvenskan, de hoogste competitie in Zweden. Kusi-Asare heeft Ghanese roots en is 1,96 meter lang.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.