Blessin na gelijkspel Anderlecht-Union SG: “Hebben twee punten verloren”

Blessin na gelijkspel Anderlecht-Union SG: “Hebben twee punten verloren”

29 januari - 09:46 Laatste update: 10:00
9

Union SG gaf in de slotfase tegen Anderlecht nog een voorsprong weg. De topper eindigde op een 2-2 gelijkspel. Na afloop sprak coach Alexander Blessin met Sporza over de wedstrijd.

Blessin zag een sterke start van Union SG. "Onze eerste 35 minuten waren ongelofelijk, we kwamen verdiend op een 0-2-voorsprong. Daarna hebben we nagelaten om een derde keer te scoren en zo hebben we Anderlecht weer in de wedstrijd gebracht. Onze organisatie was niet goed bij die hoekschop waarop zij scoorden.”

Union SG kon de kansen niet afwerken. “In de tweede helft hadden we ook enkele kansen op een derde goal. Het grootste probleem waren onze stilstaande fases, onze restdefensie leek vandaag nergens naar. We deden het daar niet goed op de counters van Anderlecht en we hebben hen zo sterker gemaakt. De focus was er niet. Het was een beetje hetzelfde scenario als in het slot van onze wedstrijd bij Club Brugge, toen Moris nog rood kreeg.”

In het slot maakte Thorgan Hazard nog 2-2. “Onze organisatie stond niet goed en daar moeten we uit leren, want dit zijn de wedstrijden die ons wachten in de Play-Offs. Als de tegenstander op de grond ligt, moeten we die ook afmaken in plaats van met fouten de tegenstander weer in de wedstrijd te brengen. We hebben vandaag twee punten verloren."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.